آجاک - acak آینده پژوهی
معاون پژوهشی وزیر علوم تاكید كرد

کوشش برای هدایت فعالیتهای علمی به سمت تجاری سازی و بازار

کوشش برای هدایت فعالیتهای علمی به سمت تجاری سازی و بازار

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه همواره نگاه ما به سمت اقتصاد و تجاری سازی یافته های علمی بوده است، اظهار داشت: ما در نظام ملی نوآوری نگاه ویژه ای داشتیم که بین تولیدات علمی و تجاری سازی آنها، ارتباط منطقی برقرار نماییم.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی در آیین تجلیل از مقام علمی برگزیدگان جایزه کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی (کامستک) که امروز، اول مرداد ماه در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با تبریک به برگزیدگان این جایزه، به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری اشاره نمود و اظهار داشت: سال جاری بعنوان سال "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" معرفی شده است. سالی که علاوه بر نگاه علمی به فعالیتهای علمی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز علمی ایران ارتباط آنها با مسائل اقتصادی به شدت مورد تاکید قرار گرفته است. ازاین رو ما در وزارت علوم با همکاری سایر بازیگران حوزه علم، تحقیقات و فناوری، تلاش داریم که خروجی های علمی را به سمت تجاری سازی و بازار برسانیم.

وی با عرضه گزارشی از وضعیت علمی، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، اظهار نمود: در سال ۲۰۲۱ در پایگاه اسکوپوس بیشتر از ۷۷ هزار خروجی علمی و مقاله از ایران ثبت شده است. ایران در زمینه تولیدات علمی در پایگاه اسکوپوس رتبه ۱۵ دنیا را به خود مختص کرده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم ضمن اشاره به آمار ارجاعات مقالات، توضیح داد: آمار ارجاعات مقالات ما هم از وضعیت خوبی برخوردار می باشد و در حالیکه ما رتبه ۱۵ از نظر تعداد مقالات را داریم، در زمینه ارجاعات هم در رتبه ۱۵ و ۱۶ قرار داریم. در سال ۱۹۹۶ ما رتبه ۵۴ دنیا را داشتیم و هم اکنون به رتبه ۱۵ دست پیدا کرده ایم. همینطور ما در میان کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه از این نظر در رتبه اول قرار داریم.

وی تصریح کرد: تمامی بازیگران علم و فناوری با یک برنامه ریزی بلندمدت موفق شدند، ولی این دستاورد برای ما قانع کننده و خوشحال کننده نیست و تلاش می نماییم رتبه کشور را ارتقا دهیم.

صالحی اظهار شادمانی کرد که علیرغم تحریم هایی که در سالهای اخیر ضد ایران وجود داشته است، هر سال میزان فعالیتهای مشترک بین المللی ما افزایش داشته است. در سال ۲۰۲۱، حدود ۳۵.۷ درصد از ۷۷ هزار تولیدات علمی ایران، با همکاریهای بین المللی انجام شده است و دانشمندان و محققان ما محدود به مرزهای جغرافیایی و سیاسی نیستند.

وی ضمن اشاره به افزایش مقالات پر استناد ایران در پایگاه های بین المللی و همینطور تعداد پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، اظهار داشت: در سالهای مختلف، مقالات ما که ارجاعات بالایی داشتند، تعدادشان افزوده شده است. همینطور هم اکنون ۵۵۹ پژوهشگاه، پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی، ۱۰۷ قطب علم و فناوری و ۴۱۹ انجمن علمی در حوزه های مختلف در ایران داریم.

صالحی با بیان اینکه همواره نگاه ما به سمت اقتصاد و تجاری سازی یافته های علمی بوده است، تصریح کرد: بر مبنای روند سطوح آمادگی فناوری و تکنولوژی، ما در نظام ملی نوآوری نگاه ویژه ای داشتیم که بین تولیدات علمی و تجاری سازی آنها، ارتباط منطقی برقرار نماییم. درست است که در TRLهای پایین تر یک تا سه وظیفه دانشگاه ها و دولت پشتیبانی از تحقیقات بنیادی است، اما در سالهای گذشته با راه اندازی مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، تلاش کردیم، حلقه ارتباط بین تولیدات علمی و بازار را به صورت پیوسته تشکیل دهیم.

وی با بیان تاریخچه پارک های علم و فناوری در ایران، اظهار داشت: در سال ۱۹۹۶ نخستین آئین نامه ها و شیوه نامه ها جهت راه اندازی پارک های علم و فناوری در ایران نوشته شد و نخستین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال ۱۹۹۷ در اصفهان افتتاح شد و امروز بیشتر از ۵۰۰ شرکت در این شهرک مشغول به فعالیت هستند و پارک های علم و فناوری دیگری هم در کشور به راه افتاده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد روند رشد پارک های علم و فناوری در ایران، توضیح داد: ما ۴۹ پارک علم و فناوری در ایران داریم و در هر استان یک پارک علم و فناوری جامع وجود دارد. ۲۴۰ مرکز رشد در کشور وجود دارد که حلقه هایی برای تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی فناوری ها شده اند. در جهت تولید علم تلاش کردیم که ریل گذاری ممتد و کاملی برای نظام ملی نوآوری در کشور و نظام ملی نوآوری و تجاری سازی یافته ها انجام دهیم.

وی ضمن تبریک به برنده های جایزه کامستک، به ظرفیت همکاری ها با کامستک اشاره نمود و توضیح داد: برگزاری دوره های آموزشی برای اعضای سازمان کنفرانس اسلامی، همکاری در طرح های پژوهش و فناوری منطقه ای و بین المللی و حمایت هایی که از پژوهشگران بعنوان گرنت و اسکالرشیپ می شوند، نمونه هایی از این همکاری ها هستند.

صالحی در انتها از تمایل وزیر علوم برای حضور در کشور پاکستان و گسترش همکاری ها با سازمان کنفرانس اسلامی و کامستک اطلاع داد.
سید آفتاب حسین زیدی (Syed Aftab Hussain Zaidi)، مدیر منابع انسانی کامستک هم در این مراسم، تاریخچه ای از تاسیس جایزه کامستک عرضه داد و اظهار داشت: این جایزه از سال ۱۹۹۶ و با هدف شناخت بهترین فعالیتهای علمی و تحقیقاتی دانشمندان مسلمان یا مقیم کشورهای اسلامی تاسیس شد.
به قول وی جایزه کامستک که دانشمند ایرانی رشته شیمی مجتبی شمسی پور استاد دانشگاه رازی کرمان در سال ۱۹۹۷ نخستین دریافت کننده این جایزه بوده است، در بخش یک عمر دستاورد علمی در چهار رشته علوم پایه هر دو سال یک مرتبه و به صورت چرخشی به محققان رشته های زیست شناسی، شیمی یا رشته های ریاضی و فیزیک به واسطه فعالیت ­ها و دستاوردهای یک عمر تحقیقات یک دانشمند این رشته­ ها اعطا می­ شود. جایزه نقدی کامستک در این رشته ­ها شامل ۵ هزار دلار آمریکا است.
مدیر منابع انسانی کامستک خاطرنشان کرد: جایزه برندگان به صورت معمول توسط رئیس جمهوری پاکستان بعنوان رئیس کامستک در نشست مجمع عمومی اهدا می­ شود که در سال ­های گذشته به علت انتشار کرونا این جایزه در مراسمی با حضور افراد محدود و در کشورهای محل اقامت برندگان اعطا شده است. تابحال ۲۴ دانشمند از کشورهای ایران، مصر، ترکیه، مراکش، سودان و پاکستان این جایزه را دریافت کرده ­اند.
حسین زیدی در مورد بخش ­های دیگر این جایزه هم اظهار نمود: جایزه کامستک شامل بخش ­های مختلفی است که جایزه محقق جوان شامل محققان زیر ۴۰ سال، بهترین کتاب علمی و بهترین ثبت اختراع هر کدام شامل جایزه نقدی ۳ هزار دلاری و جوایز بهترین مقاله در رشته ­های علوم پایه شامل جایزه ۲ هزار دلاری می ­شوند.




1401/05/02
23:01:41
0.0 /5
455
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی