آجاک - acak آینده پژوهی
دبیركل كمیسیون ملّی یونسكو در ایران عنوان كرد؛

استفاده از ظرفیت های کرسی های یونسکو برای توسعه فعالیتهای بین المللی

استفاده از ظرفیت های کرسی های یونسکو برای توسعه فعالیتهای بین المللی

آجاک: دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران با بیان اینکه امروز در یونسکو به این نتیجه رسیده اند که اخلاق گوهر گمشده بشر است، اظهار داشت: ما بعنوان یک کشور مسلمان، تنها فرهنگ و تمدنی هستیم که در کنار آموزش بین علما و بزرگان «آداب متعلمین» هم داشتیم و در کنار علم، آداب علم آموزی را هم قرن ها تدریس کرده ایم. مفاهیمی مثل اخلاق علم، اخلاق آموزش، اخلاق محیط زیست، اگر برای جهان امروز کم تر شناخته شده است، برای ما مفهوم شناخته شده ای است.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر حجت الله ایوبی امروز در مراسم افتتاح کرسی مطالعات زیستی یونسکو، با بیان اینکه یونسکو بر ویرانه های جنگ جهانی دوم بنا شد، اظهار داشت: در آن روزگار تصور بر این بود که نگاه جنگ و خشونت را از بین ببرند و در ذهن ها بخشکانند و راه آن از راه علم، آموزش و فرهنگ است و بر همین مبنا یونسکو ۷۰ سال بر روی این سه عنصر تمرکز کرد.

وی افزود: اما حداقل یک دهه است که سازمان خوشنام و باسابقه یونسکو به این نتیجه رسیده اند که این سه عنصر علم، آموزش و فرهنگ به تنهایی کامل نیستند و امروز گوهر گمشده بشر، اخلاق است. این بحث انقدر جدی شد که برخی پیشنهاد کردند که حرف E کلمه UNESCO را که نشانه Education است، از این به بعد نماینده Ethics و اخلاق بدانیم. چون که علم بدون اخلاق، رسانه بدون اخلاق و و پیشرفت و توسعه بدون اخلاق، سبب جنگ و خشونت و فلاکت بشر است.

ایوبی به آخرین سفارش نامه یونسکو که پارسال با مبحث توسعه اخلاق هوش مصنوعی تصویب گردید، اظهار داشت: این آگاهی امروز در یونسکو وجود دارد که همزمان با پیشرفت علمی در عرصه هوش مصنوعی، باید از ابتدا در زمینه اخلاق آن هم فکر کرد.

وی ضمن اشاره به سابقه ایران در زمینه اخلاق، اظهار داشت: ما بعنوان یک کشور مسلمان، تنها فرهنگ و تمدنی هستیم که در کنار آموزش بین علما و بزرگان «آداب متعلمین» هم داشتیم و در کنار علم، آداب علم آموزی را هم قرن ها تدریس کرده ایم. مفاهیمی مثل اخلاق علم، اخلاق آموزش، اخلاق محیط زیست، اگر برای جهان امروز کم تر شناخته شده است، برای ما مفهوم شناخته شده ای است. بخشی از کتاب های فقهی ما اخلاق استفاده از مواهب الهی است و این موضوعات برای ما ناشناخته نیست.

دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران تصریح کرد: در میان جایزه های علمی یونسکو، تنها جایزه ای که به نام اخلاق علم است، به نام "ابوعلی سینا" و متعلق به ایران است و این انتخاب، بسیار هوشمندانه و مهم بود.

ایوبی با بیان اینکه کرسی مطالعات زیستی یونسکو می تواند در برافراشتن پرچم ایران در یونسکو، کمک بسیاری کند، اظهار داشت: ان شاءالله این اقدامات علیرغم این کرسی، یک پشتوانه علمی قوی پیدا کند و امیدواریم این کرسی با وجود پشتوانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی و دکتر لاریجانی، رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی، یکی از کرسی های فعال و خوب ما باشد.

وی ضمن انتقاد از اینکه برخی تصور می کنند که این کرسی ها و امکانات به ما اهدا می شود، تصریح کرد: این کرسی های یونسکو با تلاش فراوان گرفته می شوند و زحمات زیادی برای گرفتن این کرسی ها انجام می شود. گرفتن این کرسی ها کار سختی است و هم اکنون هم دشوارتر شده است.

دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو، کار اصلی یونسکو را شبکه سازی عنوان نمود و توضیح داد: سازمان یونسکو به درستی خودش را شبکه شبکه ها می داند. وقتی این شبکه ها به هم وصل می شوند، باید با اتکا و انرژی کار کنند و از این فرصت استفاده کنند. یونسکو یک سازمان کهنسال خوشنام بین المللی است و مهم ترین سرمایه آن سرمایه نهادی است و باید از اعتبار، نام و ارتباطاتی که یونسکو می تواند ایجاد نماید، استفاده نمود. بخصوص هم اکنون که ما گرفتار گرفتاری هایی برای ارتباط برقرار کردن، هستیم.

وی در بخشی از صحبت های خود به برنامه «راه ابریشم» کرسی ملی یونسکو اشاره نمود و اظهار داشت: میتوان از این ظرفیت بهره برد و همایش، نشست و حتی اطلس اخلاق علم پزشکی در راه ابریشم برگزار کرد.

ایوبی در انتها اظهار نمود: ما حاکم نوروز هستیم و ۱۲ کشور عضو منطقه ای ما هستند و دو کشور هم بزودی عضو خواهند شد. ایجاد شبکه دانشگاه های مادر جهان نوروز، شبکه کتابخانه های ملی جهان نوروز بعضی از اقداماتی است که در این حوزه انجام شده و میتوان در عرصه اخلاق پزشکی هم چنین اقداماتی انجام داد و این کرسی ها راه را برای ما برای فعالیتهای مختلف باز خواهند کرد.





منبع:

1401/04/25
19:14:43
0.0 /5
395
تگها: ارتباطات , پزشكی , تحقیقات , سازمان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
آجاک : آینده پژوهی