آجاک - acak آینده پژوهی
حضور رحیمی در دانشگاه های مازندران؛

از بازدید از گروه های پژوهشی انرژی های دریاپایه و پیل سوختی تا صحبت درباره رشته های كشاورزی

از بازدید از گروه های پژوهشی انرژی های دریاپایه و پیل سوختی تا صحبت درباره رشته های كشاورزی

به گزارش آجاک معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تصریح کرد: باید برای رشته های کشاورزی نیازسنجی کاربردی و منطقه ای صورت گیرد.



به گزارش آجاک به نقل از ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف در این جلسه که با حضور دکتر نوذری؛ رئیس دانشگاه مازندران و دکتر معتمدزادگان؛ رئیس پارک علم و فناوری مازندران، دکتر نعمت زاده؛ رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری دانشگاه و دکتر سید جعفر هاشمی؛ مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان مازندران برگزار شد، به نقد و بررسی وضعیت دانشگاه های تخصصی کشاورزی کشور پرداخت و اظهار داشت: عدم استقبال از رشته های کشاورزی در مقطع کارشناسی در سالهای آتی، در تحصیلات تکمیلی هم اثرگذار خواهد بود.

وی با اشاره به این که معضل پیش رو نیازمند بازبینی در طرح آمایش است، اظهار نمود: باید برای رشته های کشاورزی نیازسنجی کاربردی و منطقه ای صورت گیرد.

رحیمی با اعلان اینکه کارهای تحقیقاتی باید اثر بخشی خویش را در سطح جامعه نشان دهند و زمینه ساز بی نیازی کشور شوند، از فعالیت پژوهشگران دانشگاه در ثبت ارقام برنج و تولید بذرهای گواهی شده تقدیر و تشکر کرد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اعلان اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از نظر تحقیق و پژوهش در جایگاه خوبی قرار دارد، اضافه کرد: انتظار می رود با اجرای طرح های تحقیقاتی کاربردی بیشتر و قرارداد با بخش های خصوصی و همین طور عرضه خدمات آزمایشگاهی و تولید بذر گواهی شده سطح درآمد های دانشگاه افزایش یابد.

دکتر تیموری، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری هم در این جلسه با اشاره به قدمت ۴۷ ساله دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با داشتن بیش از ۳۰۰۰ دانشجو و ۱۴۱ عضو هیات علمی در انجام ماموریت اصلی و پاسخ گویی به نیازهای آموزشی، علمی، پژوهشی و فناورانه با ارائه چاره هایی برای مسایل حال و آینده جامعه و صنعت در عرصه های منطقه ای، ملی و بین المللی گام بر می دارد.

وی به قرارگیری دانشگاه در فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در نظام رتبه بندی دانشگاه ها یا یورَپ از میان ۲۵۰۰ دانشگاه برتر جهان اشاره و عنوان کرد: مقالات چاپ شده در مجلات معتبر در سال ۱۳۹۹ بیش از ۷۴۰ مقاله است.

تیموری با اعلان اینکه در سال ۹۹ طرح های تحقیقاتی انجام شده درون دانشگاه ۵۶ و برون دانشگاهی ۱۶ طرح بود، اظهار نمود: تهیه سند توسعه آب استان مازندران و تهیه سند توسعه بخش کشاورزی استان مازندران و همین طور بررسی و ارزیابی مسائل و مدیریت آب و عرضه راهکارهای ارتقا و بهبود در استان مازندران از پروژه های سفارشی دانشگاه بوده است.

وی به توجه در اولویت بخشی به آموزش کشاورزی با ساماندهی نظام پذیرش دانشجو خصوصاً برای رشته های کشاورزی و منابع طبیعی با نگاه حمایتی بجای پذیرش دانشجو بدون آزمون اشاره نمود و اظهار داشت: باید برنامه ریزی برای پرورش نیروی بهره بردار بعنوان کشاورز آینده بجای مروج، محقق، متخصص و مدرس صورت بگیرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اعلان اینکه دانشگاه نیاز به حمایت برای راه اندازی زیر ساخت های اولیه مانند مزارع و کارگاه های نیمه صنعتی مورد نیاز و رفع محدودیت های موجود در آموزش های عملی، مهارتی بمنظور افزایش توان اشتغال پذیری دانشجویان دارد، اضافه کرد: باید تلاش و حمایت ویژه ای در رفع ضعف ها و موانع موجود و ترویج یافته های علمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی صورت گیرد.

همچنین دکتر رحیمی با حضور در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از پژوهشکده فناوری نانو و گروه های پژوهشی انرژی های دریاپایه و پیل سوختی بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید در نشست با مسئولان و تعدادی از پژوهشگران این دانشگاه اظهار نمود: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل جزء دانشگاه های صنعتی خوب کشور است که با همت و تلاش اعضای مجموعه به رشد و ارتقاء خوبی رسیده است که باید به آن ارج نهاد.

وی اظهار نمود: پتانسیل ها و زیرساخت های خوبی در دانشگاه برای هسته های فناور وجود دارد و توجه به مرکز رشد فناوری و افزایش تعداد واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان بسیار مهم می باشد. دانشگاه ها باید در زمینه تجاری سازی علم، ارتباط با صنعت و توسعه فناوری اهتمام ویژه ای داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد: در آزمایشگاه ها باید زمینه برای فعالیت دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد فراهم باشد و اهتمام و توجه ویژه ای به دوره پسادکتری شود.

رحیمی اضافه کرد: ما حرکت و توسعه علمی کشور را از یک بستر خشک شروع کردیم و با وجود همه مشکلات، با مشارکت همه و حمایت های دائمی مقام معظم رهبری به این درجه از رشد و پیشرفت رسیدیم. مشکلات در همه سطوح وجود دارد و همه باید برای پیشرفت علم و فناوری همت نماییم.

دکتر جواد واثقی امیری، رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل هم در این جلسه اظهار داشت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برای برون رفت از روزمره گی ها و تسریع در پیشبرد اهداف و ماموریت های دانشگاه با بهره مندی از خرد جمعی مبادرت به تدوین برنامه راهبردی کرده است.

وی در ادامه به گوشه ای از چشم انداز دانشگاه از قبیل ارتقاء بعنوان یک دانشگاه در سطح استاندارد های ملی و جهانی و قرارگیری در میان ۵ دانشگاه صنعتی برتر کشور و ۵۰۰ دانشگاه صنعتی برتر جهان، سرآمد در حفظ و توسعه منابع انسانی فرهیخته، خلاق و اثرگذار در عرصه های اجتماعی و اقتصادی، دارای همکاریهای سازنده علمی و فناورانه با مراکز معتبر ملی و تمرکز بر توسعه زمینه های نوین فناوری و اقتصاد دانش بنیان اشاره نمود.

وی اضافه کرد: برای دستیابی به این اهداف، ماموریت هایی از قبیل توسعه کمی و کیفی فعالیت ها متناسب با آمایش سرزمین، توسعه ظرفیت های دانشگاه برای تولید و اشتراک دانش در سطح کشور و جهان، حرکت در راه زمینه های نوین علمی و فناوری جهانی برای ایفای نقش بعنوان یک دانشگاه در رتبه بندی جهانی، استفاده از ظرفیت های انتقال و توسعه فناوری، بوسیله بهبود پروسه تجاری سازی یافته های پژوهشی، عرضه خدمات آموزشی باکیفیت، به روز، نوین و بین رشته ای و پایش چگونگی پیشرفت در اولویت ها، راهبردها و اهداف با بهره گیری از فرایندها و شاخص ها ی مناسب را در نظر گرفته ایم.

رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در ادامه به عرضه گزارش عملکرد پژوهشی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: در برنامه راهبردی دانشگاه، پژوهش بعنوان یکی از راهبردهای اصلی در نظر گرفته شد که کوشیدیم تا با تغییر ساختار معاونت، ایجاد آزمایشگاه مرکزی، تشکیل و پشتیبانی از مراکز و گروه های پژوهشی، تجهیز آزمایشگاه ها و عقد تفاهم نامه با مراکز علمی و پژوهشی داخلی و خارجی به توسعه نظام و زیرساخت های پژوهش کمک نماییم.

وی در ادامه به معرفی واحدهای پژوهشی، سامانه آزمایشگاه ها و کارگاه های مرکزی، تعداد تفاهم نامه های منعقد شده داخلی و خارجی، سمینارها و کلاس های آموزشی در امتداد مهارت افزایی اشاره نمود و اظهار داشت: طرح بین المللی کشاورزی پایدار (اراسموس)، طرح مزیت استانی افزایش بازده و بهبود کیفی مزارع استان مازندران، طرح تصفیه شیرابه زباله و طراحی و ساخت سیستم رادار دفاعی همچون قرارداد های مهم پژوهشی دانشگاه به حساب می آیند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، دکتر واثقی امیری همین طور به آمار جذب و پذیرش واحدهای فناور، دستاوردهای مرکز رشد فناوری، کتب انتشار یافته دانشگاه، تعداد مجلات و مقالات و پاره ای افتخارات دانشگاه همچون حضور در نظام های رتبه بندی بین المللی همچون تایمز، شانگهای، سایماگو اشاره نمود و اظهار داشت: اصلی ترین نیاز دانشگاه افزایش بودجه های پژوهشی و پشتیبانی از دانشگاه برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی است.





منبع:

1400/03/01
22:17:52
0.0 /5
493
تگها: آینده , استاندارد , پژوهش , پشتیبان
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آجاک : آینده پژوهی